36. Jasper Udink ten Cate (de Creative Chef) over het delen van je moonshot, positionering en hoe zelfacceptatie leidt tot steengoed werk.

36. Jasper Udink ten Cate (de Creative Chef) over het delen van je moonshot, positionering en hoe zelfacceptatie leidt tot steengoed werk.

In deze aflevering is Jasper Udink ten Cate, beter bekend als Creative Chef, te gast. Jasper is kunstenaar en maakt werk met een link naar eten. In dit gesprek hebben we het over jezelf positioneren en de kracht van het delen van je een moonshot; over eindeloos leren en investeren in je vak en je merk; en over meebewegen met de golven van je creativiteit en over zelfacceptatie.

35. Karen Poot van De Fietskoerier Utrecht over hiërarchie aanbrengen in een bedrijf dat van nature plat is, en structuur creëren op een mensgerichte manier.

35. Karen Poot van De Fietskoerier Utrecht over hiërarchie aanbrengen in een bedrijf dat van nature plat is, en structuur creëren op een mensgerichte manier.

In deze aflevering is Karen Poot te gast. Karen is mede-eigenaar van De Fietskoerier Utrecht. Door de jaren heen heeft mede Karen ervoor gezorgd dat De Fietskoerier Utrecht groeide en professioneler werd. Intussen is ze ook Buy Social Lead bij Social Enterprise NL; een programma om van maatschappelijk verantwoord inkopen de standaard te maken.

34. Anke van Donkersgoed van Breekjaar over de balans tussen gedeeld eigenaarschap en strakke regie, over ruimte innemen en weer vrijgeven.

34. Anke van Donkersgoed van Breekjaar over de balans tussen gedeeld eigenaarschap en strakke regie, over ruimte innemen en weer vrijgeven.

In deze aflevering is Anke van Donkersgoed te gast. Anke is mede-oprichter van Breekjaar. Een tussenjaar voor jongeren die na de middelbare school nog niet weten wat ze willen. Dat zijn we toch eigenlijk allemaal. Het opzetten en het runnen ervan is een flinke reis geweest; vol avontuur, ups en down.

33. Henk-Jan Room en Martin van Diggele van CityGard over ondernemen met de co-founderrelatie als voedingsbodem, en je werk vormgeven naar je eigen voorkeuren.

33. Henk-Jan Room en Martin van Diggele van CityGard over ondernemen met de co-founderrelatie als voedingsbodem, en je werk vormgeven naar je eigen voorkeuren.

In deze aflevering zijn Henk-Jan Room en Martin van Diggele van CityGard te gast. Samen hebben zij Het Containertuintje bedacht en ontwikkeld. Tuintjes om de afvalcontainers heen die de stad vergroenen en aantrekkelijker maken, én die zorgen voor meer contact tussen buurtbewoners.

32. Wout van Wengerden over de keerzijde van torenhoge ambitie, nieuwsgierigheid en het heruitvinden van je identiteit na groot succes.

32. Wout van Wengerden over de keerzijde van torenhoge ambitie, nieuwsgierigheid en het heruitvinden van je identiteit na groot succes.

In deze aflevering is Wout van Wengerden te gast. Kwetsbare Held is zijn laboratorium waarin hij als filmmaker de essentie van het leven onderzoekt. In een vorig leven was hij Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen. Hij heeft net de laatste hand gelegd aan zijn documentaire "Tussen liefde en de leegte; De prins die er een zooitje van maakt" die gaat over zijn zoektocht rondom zijn eindeloze ambitie en het effect ervan op z'n relaties.

31. Malou te Wierik en Floor van den Elsen van Buro Dertig over gezond ondernemen, chemie in co-founderschap, en een eigen definitie van succes ontwikkelen.

31. Malou te Wierik en Floor van den Elsen van Buro Dertig over gezond ondernemen, chemie in co-founderschap, en een eigen definitie van succes ontwikkelen.

In deze aflevering zijn Malou te Wierik en Floor van den Elsen van Buro Dertig te gast. Buro Dertig helpt culturele organisaties en non-profits te groeien door de juiste communicatie, dmv strategieën, campagnes en content.

In dit gesprek hebben we het over een gezonde balans vinden tussen werk en gezondheid, wat extra lastig is wanneer je te maken hebt met een chronische ziekte. We praten over steeds dichter bij een eigen definitie van groei en succes komen. En we hebben het over wat hun co-foundersrelatie zo succesvol maakt.

30. Bart Peute over gecalculeerde risico's nemen, een bedrijf verkopen, rustig blijven in stressvolle situaties en appeltaart.

30. Bart Peute over gecalculeerde risico's nemen, een bedrijf verkopen, rustig blijven in stressvolle situaties en appeltaart.

In deze aflevering is Bart Peute te gast. Bart is oprichter van Yourticketprovider: een ticketingservice in de festivalbranche en culturele sector.

In dit gesprek hebben we het over hoe je in het diepe springen terugbrengt tot een gecalculeerde beslissing; over rustig blijven in stressvolle situaties; en over de verkoop van z'n bedrijf. En ook over appeltaart.

29. Stephanie Verstift over het nemen van grootse beslissingen, twee extremen elkaar laten versterken en leiding geven aan een team van vrijwilligers.

29. Stephanie Verstift over het nemen van grootse beslissingen, twee extremen elkaar laten versterken en leiding geven aan een team van vrijwilligers.

In deze aflevering is Stephanie Verstift te gast. Stephanie is antropoloog, facilitator en service designer. Enkele jaren geleden is ze verhuisd naar het platteland van Zweden, om op een boerderij en later het eco retreat center Mundekulla te wonen en werken. Daar heeft ze afgelopen jaar heel succesvol een eigen kookboek uitgebracht, genaamd Mundekulla Cooks. Het is behoorlijk in de prijzen gevallen, en nu is er ook een Nederlandse versie onder de titel De Dankbare Keuken.

In dit gesprek hebben we het over het verenigen van twee levensvisies, over leiding geven aan een team van vrijwilligers in een hectische keuken, over hoe zo'n beslisproces om te verhuizen naar Zweden ging, en over het uitbrengen van zo'n krankzinnig mooi boek.